vrijdag 23 maart 2012

Noud - Ruud Feltkamp

Ruud Feltkamp (Amsterdam, 2 oktober 1989) is een Nederlands acteur die bekend is geworden met zijn rollen in de films Kruimeltje en Kees de jongen.
Feltkamp was al op jonge leeftijd actief, in eerste instantie in reclamespots, waaronder voor de fastfood-firma McDonald's. Hij deed auditie voor de film Kruimeltje en kreeg daarin de hoofdrol. Om het filmen mogelijk te maken kreeg hij tussen de opnames privéles.
De hoofdrol in Kees de jongen kreeg Feltkamp omdat hij toevallig met de regisseur in contact kwam tijdens opnames van een reclamespot. Op diens voorspraak deed Feltkamp alsnog auditie.
Sinds juni 2006 is Feltkamp te zien als Noud Alberts in Goede tijden, slechte tijden. Hij vertolkt deze rol inmiddels zes seizoenen. Naast zijn rol als Noud Alberts, studeert hij ook aan de Fotoacademie. Tevens geeft hij in de zomer les aan kinderen als zeilinstructeur.
In 2009 was Feltkamp te zien in de film Lover of Loser, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. De film werd geregisseerd door Dave Schram. Ruud speelde de rol van Ricardo.
Op 31 augustus werd tijdens de Coen en Sander show op 3FM bekend gemaakt dat Feltkamp de winnaar is geworden van de Hitkrant Hittegolf 2011 Award.
Hij was een van de deelnemers aan het eerste seizoen van de remake van het televisieprogramma Fort Boyard in 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten