vrijdag 23 maart 2012

Lorena - Gigi Ravelli

Na een balletopleiding en een studie economie aan het Dudok College volgde Ravelli in 2003 een opleiding communicatie in Amsterdam. In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad volgde ze de cursus Acting for students en daarna in Amsterdam de theateropleiding voor gevorderden bij het CREA Theater. Tegelijkertijd speelde ze in enkele toneelstukken van theatergezelschap Rien ne va plus.
Van september 2005 tot en met maart 2007 was Ravelli werkzaam als presentatrice van belspellen als Garito, Game On, Play en SBS Games, uitgezonden op NET 5 en SBS 6. Ook heeft ze korte tijd radioprogramma's gepresenteerd op het radiostation voor jongeren Caz!. In 2006 speelde ook mee in de Videoclip Hartenvrouw van TopStars. Sinds 17 april 2007 speelt Ravelli de rol van Lorena Gonzalez in de RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden.
In de zomer van 2008 deed Ravelli namens de charitatieve organisatie Fight cancer, waar zij ambassadrice van is, mee aan de Peking Challenge Race, een jaarlijkse race per motorvoertuig voor het goede doel die door Oost-Europa en Rusland leidt. Datzelfde jaar speelde ze mee in het VPRO-programma Draadstaal als het personage Brenda. Ze is ook te zien in de clip van Yes-R en Chantal Janzen - Vecht mee.
In november 2008 was Gigi te zien bij het programma Ik hou van Holland. Met het programma My first home ging Gigi langs bij het huis waar ze haar hele jeugd had gewoond. Ook is ze meerdere malen te gast geweest bij TMF. In 2009 was ze te zien als gastrol in de aflevering Er kijkt geen hond! van het programma De TV Kantine en deed ze mee met het programma Dancing with the stars. Ook deed ze mee met het programma BN'ers in het Park, waar ze een domme receptioniste speelde die de klanten voor de gek moest houden. In de zomer van 2009 kwam Derek Ogilvie bij haar thuis langs voor het programma Ik kom bij je eten.
Vanaf 12 februari 2010 is Gigi te zien in het programma Hints, ze is daar een vaste teamcaptain. December 2010 speelde ze samen met Thijs Römer een gastrol in Gooische Frieten. Een jaar later was ze te gast in het programma Zac's World. In 2012 neemt ze de presentatie van het programma Daten in het Donker op zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten