vrijdag 23 maart 2012

Carla uit Moordvrouw!

Renette Pauline (Renée) Soutendijk is een Nederlands actrice.
Soutendijk wou gymnastiek op Olympisch niveau  gaan doen, maar op aanraden van een dansleraar ging ze naar de Academie voor Podiumvorming. Hierna speelde zij in theaterproducties, onder andere bij de Theaterunie. Ook speelt ze in het stuk "De grote liefde" van regisseur Ger Thijs. Soutendijk debuteerde op televisie in de serie Dagboek van een herdershond en speelde sindsdien in een groot aantal Nederlandse, Duitse en Amerikaanse films, televisiefilms en -series.
Soutendijk is getrouwd met regisseur Thed Lenssen, zij hebben twee kinderen, Caro en Jaïr Lenssen. Caro is ook actrice en speelde samen met haar moeder in Meiden van De Wit.

Menno de Waard-Porgy Franssen

Karel Henricus Martinus Maria (Porgy) Franssen (Eindhoven, 4 februari 1957) is een Nederlands acteur en regisseur.
In 1979 studeerde hij af aan de Toneelschool in Maastricht. In 1991 ontving hij een Gouden Kalf - Beste acteur voor zijn rol in Bij nader inzien. Acht jaar later kreeg hij de Mary Dresselhuysprijs voor zijn gehele oeuvre.
Naast acteren doet hij sinds 2003 ook regisseerwerk. Zo heeft hij onder andere Hotel Heimwee geregisseerd en had hij de regie in diverse theaterstukken.

De coaches van TVK

Angela Groothuizen
Angela Paula Groothuizen (Alkmaar, 28 september 1959) is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Ze werd bekend bij het grote publiek als zangeres in de Dolly Dots. Na het uiteenvallen van de band is ze begonnen met het maken van televisieprogramma's. Dit deed ze jarenlang bij de AVRO (waarvan de eerste vijf seizoenen van Wie is de Mol?), daarna presenteerde ze bij Talpa het programma Thuis. In het voorjaar van 2009 en 2010 was Angela te zien als jurylid op televisie voor het programma de X Factor op RTL4. Ook was Angela in 2009 te zien in RTL Boulevard als vervangster voor Albert Verlinde. Tevens maakt Angela deel uit van de groep RTL-presentatoren die het zomerprogramma Ik kom bij je eten presenteert. Ook presenteert ze bij RTL4 een nieuw tv-programma, "SOS Verbouwing". Sinds het najaar van 2010 is ze coach in het RTL4-Programma The voice of Holland[1]. Sinds 2007 is Angela ambassadeur van vrouwenfonds Mama Cash. Ze heeft twee kinderen, Lola (1995) en Nona (1998).
Angela Groothuizen wordt geboren in Alkmaar. Ze heeft vier oudere broers en zussen. Na de rooms-katholieke meisjesschool gaat ze naar de havo, en volgt daarna ook nog een jaartje onderwijs in de V.S., aan een High School in Lake Orion in de staat Michigan. Tijdens haar schooltijd zit ze in diverse schoolbandjes. Haar oudere broer Jos zit in die tijd in de Noord-Hollandse hardrockband The Howling Hurricane, en vraagt zijn zusje om zich bij de band te voegen. In 1978 neemt ze met The Howling Hurricane de single "Dreamt up rock" op.
In datzelfde jaar wordt Groothuizen gevraagd om in een nieuwe Nederlandse meidengroep te komen zingen. In eerste instantie voelt Groothuizen daar nog niet zoveel voor, maar laat zich later toch overhalen. In 1979 wordt deze meidengroep, die de naam Dolly Dots draagt, officieel opgericht.
Naast muziek maken heeft Groothuizen ook ambities bij de televisie, en presenteert ze in 1981 het programma Popcorn. Verder ontdekt ze het bandje "Roberto Jacketti & the Scooters" doordat onderweg in de Dolly Dots-limousine de vaste chauffeur Jaap Booy een demo-cassette van het bandje van zijn zoon Jeroen Booy laat horen. Groothuizen raakt razend enthousiast en belooft naar een optreden te gaan kijken. Ze blijft haar ontdekking uiteindelijk begeleiden en tekent in 1984 samen met Spargo-gitarist Ruud Mulder voor de productie van het eerste album van Roberto Jacketti & the Scooters, Time.
Nadat de Dolly Dots in 1988 worden opgeheven, studeert Groothuizen 3,5 jaar muziek en schrijft liedjes voor o.a Kinderen voor Kinderen en Carmen Gomes. In 1989 treedt Angela op tijdens het Worldpressgala. Ze maakt onderdeel uit van de theatergroep Purper waarmee ze een theatertournee doet. Daarnaast staat ze af en toe op het toneel met Adelheid Roosen en Leoni Jansen.
Het programma De Rotonde (met repertoire van tekstschrijver Rob Crispijn), waarmee ze tien keer optreedt in de Stadsschouwburg te Amsterdam, wordt in 1991 uitgezonden door de NOS. Met Angela & the Rude maakt ze twee cd's, in 1996 komt haar solo-cd "Groothuizen" uit.
Groothuizen heeft twee theaterprogramma’s gemaakt te weten "Spelen" en "Wegwijs in Ikea". In 1994 gaat ze het theater in met het theaterprogramma "Spelen". En in de periode van 1996 en 1997 speelt ze "Wegwijs in Ikea" (40 voorstellingen). Dit programma is een mix van kleinkunst en rock ’n roll.
Ze presenteert verschillende programma's voor de AVRO. Eén van de bekendste programma's was "De Uitdaging". In april haalt Groothuizen tijdens de jubileumuitzending van de AVRO (de Ultieme Uitdaging) rond de 2,5 miljoen steunbetuigingen op voor Amnesty International. Deze en andere handtekeningen worden op 10 december aangeboden aan de staatshoofden van de landen die de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) hebben ondertekend. Het jongerenprogramma sex met Angela krijgt wereldwijde aandacht met als hoogtepunt een uitnodiging in de talkshow van Phil Donahue in New York. Van 1999 t/m 2005 (behalve 2004, toen er geen seizoen was) presenteert ze ook Wie is de Mol? en in 2003 en 2004, presenteerde zij de voorrondes van het Junior Eurovisiesongfestival.
In 1999 speelt ze de hoofdrol in de musical 'Blood Brothers'. Ze speelt moeder Bell in de speelfilms Pietje Bell en Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon, samen met Burt Reynolds acteert ze in the film "Snapshots". Groothuizen speelde ook nog de rol van Sylvia van Bommel in de jeugdserie Hotnews.nl.
Van 2001 tot 2005 tourt ze door het land samen met de formatie JAM, bestaande uit Julya Lo'ko en Mildred Douglas (die later werd vervangen door Berget Lewis). Samen hebben ze liedjes van Sting gezongen en de laatste show ging over liedjes van Woodstock.
In december 2005 werd bekend dat haar contract bij de AVRO niet wordt verlengd waarop ze besluit om voor Talpa te gaan werken. Daar presenteerde ze het programma Thuis, totdat dat van de buis gehaald werd.
In 2008 tourt Groothuizen wederom solo door het land met haar theater voorstelling 'Klein'. Op 25, 26 en 27 mei 2007 gaf ze, samen met de Dolly Dots, een reünieconcert in Ahoy. Ook met de formatie JAM heeft ze aantal theaters aangedaan met het programma Woodstock.
In maart 2008 vond de release plaats van haar Nederlandstalige cd 'Melk en honing'. De cd is geproduceerd door Nico Brandsen en ingespeeld door o.a. Eric van de Bovenkamp, Jeroen Molenaar en Rob Hendriks.
Met de Dolly Dots tourt Groothuizen in 2008 met 'The Goodbye For Now Tour', zes optredens in diverse hallen in Nederland. Ze is ook jurylid in de derde reeks van het programma Steracteur Sterartiest op de Belgische televisiezender Eén.
In juli 2009 overlijdt collega-Dolly Dot Ria Brieffies aan longkanker en Angela geeft aan de dat de Dolly Dots nu nooit meer op zullen treden. Ook wordt bekend dat Angela wederom een theaterprogramma start in het lopende seizoen.

 The Voice Of Holland

Ook is ze op televisie te zien als jurylid van The Voice Of Holland. De zangeres Trijntje Oosterhuis was eerste keuze voor een rol als coach bij de makers van de RTL-hitshow, maar Oosterhuis moest bedanken wegens een te volle agenda.[bron?]
Eind 2011 werd bekend dat Groothuizen na het tweede seizoen niet langer een jurerende rol in The Voice of Holland zal vervullen. Ze werd verrast door een telefoontje van programmadirecteur Erland Galjaard. Ondanks het onverwachte nieuws had het jurylid er snel vrede mee.
'Ik was er snel oké mee toen Erland me vertelde dat John de Mol een jurywisseling wil doen', liet Angela los aan RTL Boulevard. De jurerende rol had ze naar eigen zeggen 'met alle liefde nog een derde keer willen vervullen, maar het is ook goed om andere dingen te doen. Het moet allemaal geen trucje worden.'
Of Groothuizen een overstap maakt naar SBS6 is nog onbekend, wel is duidelijk dat zij een dergelijk aanbod niet zou afslaan. 'Ik zie mogelijkheden om alles te doen, nu ben ik ook niet vast bij RTL. Ik ken John de Mol al jaren en zou graag in zijn buurt blijven.' De Mol is aandeelhouder van SBS.
Groothuizen zal nog wel te zien zijn in het programma The Voice Kids.
Groothuizen sleepte met de andere juryleden van The Voice of Holland een 100% NL Award in de wacht. Zij kregen dit voor de Hit van het jaar.

Nick en Simon
Nick & Simon is een Nederlands zangduo uit Volendam, dat bestaat uit Nick Schilder en Simon Keizer. Zij stammen beiden uit bekende Volendamse muziekfamilies
Biografie
Simon Keizer (16 mei 1984[1]) kwam bij Nick Schilder (6 november 1983[2]) in de klas en ze begonnen met zingen. Het nummer Still searching schreef Simon speciaal voor zijn vader die, toen Simon 15 was, overleed aan maagkanker. Het duo werd bekend nadat ze veelvuldig te zien waren in de reallifesoap van hun vriend Jan Smit. In 2006 zorgde dat voor een doorbraak met de singles Steeds weer en De soldaat. De soldaat is speciaal geschreven voor de Nederlandse militairen in Uruzgan en hun familie thuis. Van de single is op verzoek een nieuwe versie gemaakt, omdat in de oorspronkelijke versie de soldaat in het liedje dood gaat. In het door Nick herschreven De soldaat, de hereniging sluiten de soldaat en zijn geliefde elkaar echter weer in de armen[3].
Ook het debuutalbum Nick & Simon was een groot succes en bereikte de top 10 van de Album Top 100. Het album heeft inmiddels de platina status bereikt.

 2007

In januari 2007 wonnen zij de Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek.
Begin september 2007 scoorde het duo hun derde top 10-notering in de Single Top 100. De eerste single Kijk omhoog van het nieuwe album Vandaag kwam binnen op nummer 2 en was hun grootste hitsucces tot dan toe. In de Top 40 kwam het duo binnen op nummer 15. In de week dat hun debuutalbum de platina status bereikte, komt het tweede album binnen op nummer 1 in de Album Top 100. Het was voor Nick & Simon hun eerste nummer 1-positie.
Vanaf september 2007 zond de TROS de belevenissen van Nick & Simon uit die ze die zomer hadden beleefd met de 3js en Jan Smit in het programma Jan Smit, de zomer voorbij. Hun eigen reallifesoap was vanaf 25 november te zien op Nederland 1. Ook verscheen die maand hun nieuwe album. "Vandaag" bereikte op de dag van uitbrengen al de Gouden status en werd uiteindelijk in december Platina[4].
Op de TMF Awards wonnen Nick & Simon de allereerste TMF Borsato Award, waardoor zij het evenement mochten afsluiten. Andere genomineerden waren o.a. Stevie Ann en VanVelzen.
In november 2007 ontving het duo voor de tweede maal een Rembrandt voor het album Vandaag, een prijs van Stichting Nederlandse Muziek voor albums die zich onderscheiden door oorspronkelijke Nederlandse composities en/of teksten[5]. In 2006 kreeg het duo al een Rembrandt voor het album Nick & Simon. Hiermee zijn zij de eerste artiesten die voor twee opeenvolgende albums de prijs kregen toegekend.
Op 23 november 2007 werd bekend dat het duo voor het eerst - van niets - de nummer 1-positie had bereikt in de Single Top 100 met "Pak maar m'n hand"[6]. In de Top 40 kwam het echter "maar" op positie 28 binnen. Op eerste kerstdag reikte de single bovenaan in de Volendam Top 100.[7]
De manager van het duo, Aloys Buys, meldde op 23 december 2007 dat Nick en Simon in 2009 zouden gaan optreden in Ahoy' (Rotterdam), Mecc in Maastricht en ook de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch aan zullen doen. Wel wacht Buys af of de komende theatertournee succesvol zal worden afgerond[8].

 2008

"Rosanne" stond in 2008 en 2009 in totaal 55 weken in de Single Top 100. Het TROS-programma "Het mooiste meisje van de klas" dat in januari van start ging, gebruikte de albumtrack Spaanse duif van het debuutalbum Nick & Simon als openingstune.

 2009

Op 13 januari 2009 ontvingen Nick & Simon voor de hit Rosanne de SENA - Mediatools award voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca. Op 24 januari was Vallende sterren de derde nummer 1-hit voor het duo in de Single Top 100.
Op donderdag 26 maart raakten Nick en Simon bij het maken van hun nieuwe videoclip in Andalusië betrokken bij een auto-ongeluk. De remmen van de oude Plymouth Fury waar ze in reden begaven het, en ze botsten tegen een rotswand. Nick had hierna een hersenschudding en lichte brandwonden in zijn gezicht en Simon was ongedeerd.
Op 17 april 2009 kwam de nieuwe single 'De dag dat alles beter is' binnen op 1 in de single top 100. Op 29 augustus hadden ze met 'Lippen op de mijne' hun derde nummer 1-hit in één kalenderjaar. Op 28 november scoorden ze met 'Het Masker' hun vierde nummer 1-hit in de single top 100. Hiermee zijn ze (volgens hun platenmaatschappij) de meest succesvolle artiesten van eigen bodem; het is nog niet eerder voorgekomen dat een artiest of band van eigen bodem vier nummer 1-hits in een jaar scoorde[9].

 2010

Voor het eerst scoorde het duo in België een hit: Door jou, afkomstig van Luister behaalde een 14e positie. Een nieuwe dag was op 28 augustus 2010 de derde hit van het duo die nieuw binnenkwam op nummer 1 in de Single Top 100, afkomstig van het vierde album Fier[10]. Ze maakten deel uit van de coaches van het talentenprogramma "The Voice of Holland".

 2011

Op de single Een Zomer Lang heeft het duo gekozen voor drie bonustracks, namelijk drie Engelstalige tracks afkomstig uit hun succesvolle tv-programma "Nick & Simon The American Dream". Dat programma was een docusoap over een reis die ze maakten in Amerika waarbij ze keken of ze daar zouden kunnen doorbreken. In augustus 2011 werkte het duo samen met Acda & de Munnik. Schilder nam een single op met Acda, en Keizer op zijn beurt met De Munnik. De single van Schilder en Acda kwam op 1 binnen in de Single Top 100. Die van Keizer en de Munnik volgde hen op nummer 2. Ze hebben in oktober vier uitverkochte Symphonica in Rosso-concerten gegeven. Ook werden dit jaar nieuwe seizoenen van De zomer voorbij en The Voice of Holland uitgezonden. Samen verschenen ze ook in commercials van C1000 en de NS.
Hun vaste producer vanaf het eerste uur is Gordon Groothedde. Hij schreef en arrangeerde als 'derde man' veel van de grote hits van het duo, maar ook van de 3JS: "de palingsound komt tegenwoordig ook een beetje uit Zutphen".
 2012
Dit jaar zijn Nick & Simon coach bij The Voice Kids, dat wordt uitgezonden van 27 januari 2012 t/m 23 maart 2012. Ook zijn ze te zien in hun eigen nieuwe programma: Nick tegen Simon, dat wordt gepresenteerd door Katja Römer-Schuurman.
Marco
Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) is een Nederlandse zanger en acteur. Borsato zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands. Hij is getrouwd met Leontine Ruiters en heeft 3 kinderen, Luca, Senna en Jada.
Biografie
Borsato is geboren in het Wilhelmina Ziekenhuis in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Het gezin verhuisde naar Italië, waar Borsato's vader een restaurant aan het Gardameer ging runnen. Zijn vader, Roberto Borsato, overleed in de nacht van 22 januari op 23 januari 2009 op 69-jarige leeftijd. Borsato heeft veel tijd in Italië doorgebracht en spreekt dan ook vloeiend Italiaans. Het gezin telt verder nog een zoon en een dochter.
Borsato brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Vanaf 1990 bracht Borsato drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans). Hij brak door met het nummer Dromen zijn bedrog en zou vervolgens uitgroeien tot Nederlands succesvolste zanger aller tijden.
Sinds 1998 vervult Borsato de rol van ambassadeur van de Stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken. Ook trouwt hij in dat jaar met Leontine Ruiters in Venetië. Samen krijgen ze drie kinderen, twee zoons en een dochter.
Het vermogen van Borsato werd in 2006 door de Quote 500 geschat op 27 miljoen euro.[1] Hij was daarmee de rijkste zanger van Nederland.
Op 23 september 2009 ging het bedrijf waar Borsato mede-eigenaar van was, The Entertainment Group, failliet. Hierdoor verloor Borsato een groot deel van de miljoenen die hij in voorgaande jaren met zijn liveshows had verdiend. Enkele maanden later ging Borsato aan de slag met een nieuw eigen bedrijf genaamd Musica è Bookings BV, dat gevestigd is in Abcoude. In januari 2010 kwamen signalen naar buiten dat Borsato eind jaren '90 via een belastingconstructie een deel van zijn vermogen op de Antillen liet beheren. Borsato schikte deze zaak voor 2 miljoen euro in 2007.[2]

 Zangcarrière

1990-1993: Begin

Borsato verwierf enige bekendheid nadat hij op 7 april 1990 de Nederlandse versie van de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Hierna tekende hij een contract bij platenmaatschappij Polydor. Van 1990 tot 1992 bracht Borsato drie Italiaanstalige albums uit, getiteld Emozioni, Sento en Giorno per giorno. Op de single Emozioni na, dat op nummer 4 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam, behaalde hij hiermee maar weinig succes.

1994: Doorbraak

Omdat Borsato in 1993 in de vergetelheid dreigde te raken, besloot hij op aandringen van zijn platenmaatschappij over te stappen op Nederlandstalige muziek. Hij liet oorspronkelijk Italiaanse liedjes in het Nederlands vertalen of er werd een nieuwe tekst bij geschreven. In 1994 beleefde hij vervolgens zijn grote doorbraak. Zijn eerste Nederlandstalige single Dromen zijn bedrog (een cover van Storie di tutti i giorni van Riccardo Fogli) belandde op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 en zou daar uiteindelijk 12 weken blijven staan. Hij kwam hiermee in het Guinness Book of Records. Enkele maanden later stond ook het nummer Waarom nou jij (een cover van Quando Finisce Un Amore van Riccardo Cocciante) op de eerste plaats. Zijn eerste Nederlandstalige album, Marco, was eveneens een succes en bereikte 2x platina.

 1995-2000: Verdere successen

In 1995 kwam het tweede album van Borsato, Als geen ander (4x platina), uit. Op dit album werd de succesformule van Italiaanse liedjes met een Nederlandstalige tekst, doorgezet. De nummers Je hoeft niet naar huis vannacht (een cover van You don't have to go home tonight van The Triplets), Kom maar bij mij (een cover van Come Saprei van Giorgia), Ik leef niet meer voor jou (een cover van Cervo a Primavera van Riccardo Cocciante) , Vrij zijn (een cover van Sempre van Paolo Vallesi) en Margherita (een cover van Margherita van Riccardo Cocciante) werden als singles uitgebracht. Alleen Kom maar bij mij wist de top 10 van de Nederlandse Top 40 niet te halen.
Eind 1996 kwam Borsato's derde album, De waarheid (6x platina), uit. De bijbehorende singles De waarheid en Wereld zonder jou, een duet met Trijntje Oosterhuis, werden beide grote hits. In hetzelfde jaar speelde hij op Parkpop in Den Haag.
In 1998 won Borsato de Popprijs en kwam zijn vierde album, De bestemming (5x platina), uit. Hiervan bereikte de single De bestemming (een cover van The Destiny van Celtic Spirit) de nummer 1-positie in de Top 40. De tweede single van het album werd Het water, dat samen met de B-kant De speeltuin op nummer 10 in de Top 40 terecht kwam.
In 2000 kwam zijn vijfde album, Luid en duidelijk (5x platina), uit. De eerste single Binnen stond drie weken op nummer 1 in de Top 40. De tweede single Wat is mijn hart deed het een stuk minder en kwam niet hoger dan nummer 16.

2002: Onderweg

Na een periode van relatieve afwezigheid stond Borsato begin 2002 weer in de schijnwerpers. Ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bracht Borsato samen met Sita de single Lopen op het water (een cover van This Mystery van Troy Verges & Hillary Lindsey) uit. Op 1 februari 2002 brachten Borsato en Sita het nummer live ten gehore in de Amsterdam ArenA. De single stond vier weken op de eerste plaats.
In maart 2002 bracht Borsato het album Onderweg uit. Later dat jaar volgde de single Zij, de single is tot nu toe de laatste single van Borsato geweest die in de Nederlandse Top 40 niet op nummer 1 kwam. Het nummer bleef steken op nummer 11.

 2004: Zien

Op 24 januari 2004 belandde zijn nummer Afscheid nemen bestaat niet op nummer 1 in de Single Top 100. Een paar weken later steeg het nummer Voorbij, een duet met zangeres Do, naar de eerste plaats. Op 18 maart 2004 kwam zijn zesde album, Zien (4x platina) uit, hoewel alleen in DVD-formaat.

2004-2007: Diverse duetten

In juni 2004 gaf Borsato zes uitverkochte concerten in De Kuip. Met rapper Ali B, één van de gastartiesten, zong Borsato een bewerkte versie van het lied Nooit meer een morgen. Op 25 september 2004 kwam deze live-versie, getiteld Wat zou je doen, binnen op nummer 1. De opbrengsten van de single gingen naar War Child. Eind 2004 eindigde hij ook op nr. 38 in de verkiezing van De grootste Nederlander.
Op 19 maart 2006 ontving Borsato de Radio 2-zendtijdprijs. Diverse artiesten waren aanwezig en zongen een nummer van Borsato en een van zichzelf. Deze show was live te horen op Radio 2 en een week later te zien op tv.
In mei 2006 begon Borsato met de kaartverkoop van zijn concertreeks Symphonica in Rosso, dat datzelfde jaar tussen 20 oktober en 4 november plaatsvond in het GelreDome in Arnhem. De eerste vier concerten waren al snel uitverkocht. Uiteindelijk werden er tien uitverkochte concerten gegeven.
Met Rood behaalde Borsato in 2006 zijn tiende nummer 1-hit in de Nederlandse hitlijsten. In de Single Top 100 was Rood zijn eerste hit die nieuw binnenkwam op de eerste plaats. Het werd in Nederland de bestverkochte single van 2006. Ook in Vlaanderen had deze single van Borsato veel succes, daar stond het nummer een recordtijd van 46 weken in de hitlijsten.
Later in 2006 nam Borsato een duet op met de Britse zangeres Lucie Silvas, genaamd Everytime I think of you (oorspronkelijk van The Babys). Het betekende zijn elfde nummer 1-hit.
Van 1994 tot 2006 heeft Borsato opgeteld een heel jaar (52 weken) op nummer één gestaan in de Top 40.
Borsato heeft van 1996 tot en met 2006 alle versies van de TMF-awards gewonnen als Beste Zanger Nationaal, waarna de prijs hernoemd werd tot Borsato Award. Ook won hij in 2004 en 2005 de Vlaamse TMF-award voor Beste Zanger Internationaal.
In 2007 bracht Borsato wederom een verzamelalbum uit, Borsato Box. Het bereikte de nummer 7-positie in de Album Top 100.

2008-2009: Wit Licht, The Entertainment Group failliet

Borsato maakt zijn debuut als acteur in de film Wit Licht, die in december 2008 uitkwam. Wit Licht is tevens de naam van een single die op 21 april 2008 verscheen en drie weken op nummer 1 stond, zijn laatste album, dat op vrijdag 19 september 2008 verscheen, en zijn reeks concerten in GelreDome in oktober 2008 en ook nog vele malen in het sportpaleis in Antwerpen. Samen maakt dit een succesvol drieluik.
In september 2008 staat de single Stop de tijd op de eerste plaats. Het nummer verdwijnt net als zijn voorganger Wit licht na negen weken uit de Top 40. De derde single van het album, Dochters, stijgt in november 2008 naar nummer 1 in de Top 40 en de Single Top 100 en betekent zijn veertiende nummer 1-hit in beide hitlijsten. In mei 2009 werd bekend dat de film Wit Licht naar Cannes ging, waar de film genomineerd was. Borsato's bedrijf The Entertainment Group (TEG) ging failliet in 2009.

 2010: Dromen. Durven. Delen

In mei 2010 staat Schouder aan schouder drie weken op de eerste plaats van de Single Top 100 en is daarmee de 15e nummer één hit voor Borsato in deze hitlijst. In de Top 40 blijft het steken op de tweede plaats. Het nummer is een duet met Guus Meeuwis en heeft een dubbele lading: het is opgenomen voor het WK 2010, maar gaat eigenlijk over de steun die beide heren aan elkaar hebben sinds The Entertainment Group failliet is gegaan. Voor 2010 wordt er aan een nieuw album gewerkt dat volgens Borsato mogelijk "niet zo groot" wordt en "misschien wel iets kleins".[3] Zijn nieuwe album heet Dromen durven delen en is op 19 november 2010 uitgekomen.[4] Dit album werd voorafgegaan door de single Waterkant, die 22 oktober uitkwam en op vrijdag 29 oktober op 1 binnenkwam in de Single Top 100. Inmiddels is het album al drievoudig platina.
2011: Concerten en The Voice of Holland
In mei 2011 geeft Borsato zijn concertreeks 3Dimensies. Hij doet dat opnieuw in het Gelredome in Nederland en in het Sportpaleis Antwerpen in België. Hij geeft in totaal negen concerten: vier in Arnhem en vijf in Antwerpen. De artiesten die komen, zijn Lange Frans, Ben Saunders en Krystl. Aanvankelijk stond ook Laura Jansen op het programma, maar op 2 mei 2011 werd bekend dat zij vanwege stemproblemen niet zal zingen.
Op 21 februari 2011 werd bekendgemaakt dat Borsato Jeroen van der Boom gaat opvolgen als jurylid bij The Voice of Holland.

 2011: Stembandpoliep

Op 29 juli 2011 werd bekendgemaakt dat Marco een stembandpoliep heeft[5]. Marco is niet de eerste die dit meemaakt, o.a. Frans Bauer ging hem voor. Half augustus ging Borsato onder het mes en de operatie was geslaagd. Toch viel de operatie Marco tegen omdat de poliep groter bleek dan gedacht en aan de andere kant was er sprake van eeltvorming.[6] Borsato zegt wel gewoon The Voice of Holland te kunnen doen, evenals zijn najaarstour.] War Child
Borsato is sinds 1998 ambassadeur van War Child Nederland. Hij steunt War Child met fondsenwervende en promotionele activiteiten en bezoekt projecten. Hij schreef reisverslagen over zijn bezoeken aan onder andere Ingoesjetië, Kosovo,Sierra Leone en Afghanistan.
Voor War Child werd het nummer 'De Speeltuin' geschreven; inmiddels een ode aan de vrede voor kinderen.
Borsato heeft zich op vele manieren ingezet om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen. Zo reisde hij in februari 2004 naar Afghanistan voor opnames van een documentaire. In juni 2004 legde hij tijdens zijn 16 optredens in De Kuip en in het Sportpaleis in Antwerpen de show stil om aandacht te vragen voor War Child. Daarnaast was hij ook een belangrijke kracht achter de organisatie van het Friends for War Child concerten in Ahoy. Samen met Ali B was hij verantwoordelijk voor de hitsingle Wat zou je doen, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan War Child.
Op 25 maart 2011 verruilde Borsato voor een dag van baan met weervrouw Helga van Leur als inzamelingsactie voor War Child. Van Leur zong een lied van Borsato op Radio 538 en Borsato op zijn beurt presenteerde het weerbericht na het RTL Nieuws om 19.55 uur.

Sjoerd - Guido Spek

Guido Spek (Rotterdam, 14 februari 1990) is een Nederlands acteur.
Op zesjarige leeftijd begon Spek met acteerlessen aan de Jeugdtheaterschool Rotterdam. In 2007 behaalde hij zijn diploma aan het Dalton Lyceum in Barendrecht. Na de middelbare school studeerde Spek aan het Conservatorium van Rotterdam, waar hij de Muziek- en Theateracademie volgde. Hij stond samen met acteur Martin van Waardenberg op de planken met het toneelstuk De Snoepwinkel van Zevensloten. Na kleine gastrollen in televisieseries heeft Spek sinds 18 oktober 2010 een hoofdrol in Goede tijden, slechte tijden, als de opstandige Sjoerd Bouwhuis. Hij onderbreekt zijn opleiding aan het conservatorium hiervoor.

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk heeft al in veel verschillende series gespeeld. Nu dus ook in Moordvrouw. Ze heeft ook een dochtertje. In TVK kan haar dochtertje maar geen genoeg krijgen van Vajén.
Ook heeft Wendy van Dijk gespeeld in Flodder.
Programma's en films
De carrière van Van Dijk begon in 1983 in het AVRO-programma Zoethout. Later maakte ze voor dezelfde omroep Wat jij niet ziet. Haar doorbraak was als assistent in het programma Wie ben ik?. Later presenteerde ze verschillende programma's voor SBS Broadcasting zoals Over de roooie, de Broodje Aap Show met haar eerste mannelijke assistent Andy van Delden, Ushi en Van Dijk, Hart in Aktie, Shownieuws en Domino Day, en speelde ze regelmatig mee in de filmpjes van het programma Boobytrap. Ook speelde ze een rol in de films Science Fiction (2003), Liever verliefd, Alles is Liefde en In Oranje.
In 2006 maakte ze de overstap naar RTL Nederland. In hetzelfde jaar was ze kandidaat in Dancing on Ice. In het seizoen 2006/2007 presenteerde ze ook X Factor. In het seizoen 2007/2008 presenteerde ze Idols 4 samen met Martijn Krabbé. Op 11 oktober 2007 ging de film Alles is Liefde in première, waarin ze een van de hoofdrollen speelt.
Vanaf oktober 2007 presenteerde Van Dijk Wendy: heel Holland helpt op RTL4. Hierin kregen 400 mensen elk 1000 euro om daarmee andere mensen te helpen. Eind december 2007 presenteerde Van Dijk samen met collega Irene Moors een 2-delig programma: Doe Een Wens, in samenwerking met Stichting Doe Een Wens. In mei 2007 is hier al een aflevering van geweest.
In 2008 ging ze het programma Million Dollar Wedding presenteren. Daarnaast presenteerde ze samen met Martijn Krabbé een tweede seizoen X-Factor.
Op 2 oktober 2009 verscheen ze als de Antilliaanse weervrouw Lucretia Martina in De Wereld Draait Door. Later in het programma werd bekend dat het een typetje van Wendy van Dijk was. In oktober 2009 kwam Van Dijk met een vervolg van Ushi en van Dijk, het programma, Ushi & Dushi waarin ze als de Antilliaanse Lucretia Martina te zien was. 1 jaar later (2010) kwam na een nieuw typtje: de Amsterdamse Loes. Loes is tevens het laatste typetje van Van Dijk, zij is in het programma Ushi & Loesie vanaf 23 oktober 2010 te zien op RTL4. In november 2010 helpt ze Martijn Krabbé met het presenteren van de liveshows van The Voice of Holland. In 2011 was er weer een nieuwe reeks van X Factor waar ze weer in te zien was met Martijn Krabbé. In 2011 doet zij ook weer The Voice of Holland. Ditmaal presenteert zij ook de audities en battles samen met Krabbé. Verder was zij met nieuwe typetjes te zien in Ushi & The Family en presenteerde zij het nieuwe programma Obese]. Momenteel presenteert ze The Voice Kids en heeft ze een vaste rol in Moordvrouw (Fenna)

 Prijzen

In 2000, 2003, 2004 en 2005 kreeg Van Dijk de Zilveren Televizier-Ster voor beste televisievrouw en in 2003 ontving ze bovendien de Gouden Televizie-Ring voor het programma Hart in actie. In 2006 was ze uitgesloten van deelname omdat een presentator of presentatrice volgens de stemprocedure maximaal drie achtereenvolgende jaren de Zilveren Televizie-Ster kan winnen. In 2007 werd ze wel weer genomineerd, maar won hem niet. Anita Witzier was winnaar.

 Privé

Op 3 augustus 2002 zou Van Dijk trouwen met Volumia!-zanger Xander de Buisonjé, maar door het vreemdgaan van De Buisonjé werd het huwelijk de dag tevoren afgeblazen. Korte tijd daarna werd bekend dat ze van hem in verwachting was. Op 10 februari 2003 beviel ze van een zoon, Sem. Daarna had Van Dijk een relatie met Chris Zegers. Op 25 april 2007 werd bekend gemaakt dat ze uit elkaar waren gegaan. Van Dijk heeft momenteel een relatie met Erland Galjaard en kreeg met hem op 19 februari 2010 een dochtertje. Ze is pescotariër en staat volgens het blad Quote, op de 5e plaats in de top 5 van best betaalde tv-presentatoren. Ze verdient zo'n 350.000 euro per jaar.

Rikki - Robin Martens

Robin Martens (16 maart 1992) is een Nederlands actrice, zangeres, danseres en model.
Martens begon op jonge leeftijd met dans, na klassiek ballet volgden ook hip hop en jazz balletlessen. Later volgde ze ook zanglessen en ging ze zingen in een band. Met de combinatie van zang en dans behaalde zij de finale van het televisieprogramma High School Musical en een paar jaar later een karaoke TMF Award. Naast zang, dans en acteren doet ze ook modellenwerk. Ze heeft onder andere modereportages gedaan voor het blad Fancy en Vriendin.
Vanaf 27 september 2010 speelt Martens de rol van Rikki de Jong in de soap Goede tijden, slechte tijden, een rol die ze overnam van Amber Brantjes.

Bianca - Cynthia Abma

Abma volgde een opleiding aan het Faculteit Drama van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Naast haar opleiding volgde ze ook acteerlessen bij het Lee Strasberg Theatre Institute en de HB Studio in New York. Abma maakte in 1990 met een gastrol in 12 steden, 13 ongelukken haar televisiedebuut. Niet veel later had ze een hoofdrol te pakken in de dramaserie Spijkerhoek, waarin ze tussen 1991 en 1993 schitterde als Anja Jansen.
Naast haar rol in Spijkerhoek bemachtigde Abma een terugkerende rol in de succeskomedie Vrienden voor het leven, waarin ze samen met oud-collega en vriendin Mary-Lou van Stenis te zien was. De serie werd in 1995 stopgezet, maar werd nog veel herhaald. Naast haar rollen in Vrienden voor het leven en Spijkerhoek speelde Abma ook gastrollen in Flodder en Sam Sam. In de zomer van 1994 werd ze gecast voor de rol van Rietje Verdonk in de met een Gouden Televizierring-bekroonde dramaserie Vrouwenvleugel. Voor de opnames bracht Abma een aantal weken door in Luxemburg. Niet veel later werd de serie stopgezet na drie seizoenen.
In 1996 speelde Abma samen met onder andere Kees Brusse en Hidde Maas een hoofdrol in de door Stephan Brenninkmeijer geregisseerde speelfilm Tasten in het Duister. Na deze speelfilm maakte Abma eind jaren negentig diverse gastoptredens in dramaseries als Ben zo terug en Duidelijke taal!. In 2002 speelde ze een hoofdrol in de SBS 6-serie Luifel & Luifel, naast o.a. Cas Jansen. In de zomer van 2003 werkte Abma mee aan de dramaserie De Erfenis, waarvoor gedraaid werd op het eiland Curaçao. De serie was in het voorjaar van 2004 een groot succes. Er waren plannen voor een tweede seizoen, maar daar werd later vanaf gezien. In de eerste decennia van de eenentwintigste eeuw vulde Abma haar curriculum vitae aan met gastrollen in onder andere Westenwind, Costa!, Koppels en Spoorloos verdwenen.
Naast haar werkzaamheden als actrice was Abma ook een aantal keer te zien als presentatrice. Voor RTL 5 presenteerde ze tussen 2006 en 2008 het verbouwingsprogramma Vrienden houden Huis. In 2008 maakte Abma de overstap naar RTL 4, waar ze samen met Koert-Jan de Bruijn het laatste seizoen van het vakantieprogramma Bestemming Nederland presenteerde. Na het stopzetten van Bestemming Nederland wordt ze gevraagd voor het programma 4ME. In 2010 besluit ze er een punt achter te zetten en wordt ze opgevolgd door Nada van Nie.
Van 2000 tot oktober 2007 was Abma als mevrouw Van Stee één van de vaste gezichten van energiebedrijf Essent, in wat een van de langstlopende series commercials in Nederland is geworden. Ook in het theater is Abma regelmatig te vinden. Zo kon ze haar talent voor comedy, improvisatie en cabaret kwijt in de cabareteske familievoorstelling Petrov met cabaretgroep Niet Schieten!, onder regie van Hetty Heijting. Maar ook in de voorstellingen die zij zelf initieerde, bijvoorbeeld Bedscenes II voor de Rotterdamse Schouwburg. Met de voorstellingen Vuilnis, Bedscenes I, Bonanza Grrrls en Tuppergrrrls reisde zij vier jaar mee met theaterfestival De Parade. Daartegenover staan dramarollen in Fassbinders Bremer Freiheit en Nachtlicht en speelde zij bij theatergroep Bonheur.
In navolging van ervaren acteurs als Ruben Lürsen, Marjolein Keuning, René van Kooten en Elizabeth Hubbard accepteert Abma een hoofdrol in de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Opmerkelijk is dat ze al eerder in de serie te zien was als Lianne, het vriendinnetje van John Alberts in 1991. Het bleef toentertijd bij een gastrol van drie afleveringen. Samen met Joep Sertons, Raynor Arkenbout en Guido Spek vormt Abma het gezin Bouwhuis.

Sjors - Inge Schrama

Inge Schrama (Heemstede, 5 december 1985) is een Nederlandse actrice, die sinds mei 2003 de rol van Sjors Langeveld speelt in de soap Goede tijden, slechte tijden (GTST).
Schrama speelt vanaf haar kindertijd toneel. Toch volgde ze nooit een toneelopleiding. Na het behalen van haar Mavo-diploma in 2003 stortte ze zich helemaal op het acteren. Voor haar komst bij GTST speelde ze bij- en figurantenrollen in Dunya & Desie (2003), Kees & Co (2004), de televisieserie Costa! (als figurant) en in een korte film van de VPRO. In 2009 werd zij, samen met Leon Verdonschot, uitgeroepen tot de meest Sexy Vegetariër door Stichting Wakker Dier.